Suomen lentokoneasentajat ja -mekaanikot SLAM ry

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Etusivu Uutiset
Uutiset

SLSY:n lakko jatkuu. Slam ry ei lähde tukemaan lakkoa

Sähköposti Tulosta PDF

 

Lentoemäntien ja stuerttien yhdistys (SLSY) hylkäsi valtakunnansovittelija Esa Lonkan sovintoesityksen maanantaina 6.12.2010 kello 14.

Ilmailualan Unioni IAU ry on ilmoittanut tukevansa SLSY ry:n työtaistelua seuraavilla toimenpiteillä: "Ilmailualan Unioni IAU ry lopettaa tiistaina 7.12.2010 kello 15:00 teknisiä palveluja ja maapalveluja koskevat työt mukaan lukien rahdin käsittelyn ja cateringin Finnairin kalustolle ja lennoille, sekä leasing-sopimuksilla Finnairin reiteille järjestetyille ulkopuolisille yhtiöille teknisiä palveluja ja maapalveluja tarjoavissa yhtiöissä, ellei ennen edellä mainittua ajankohtaa Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys ry ja Palvelualojen Toimialaliitto ry ole sopineet uudesta, Finnair Oyj:n matkustamohenkilöstöä koskevista työehdoista. Finnair Oyj:n lomalennot ja Suomeen palaavat lennot, sekä Northport Oy:ssä tehtävät työt rajataan tukitoimien ulkopuolelle." (lainaus www.iau.fi)

Slam ry:n hallitus on suorittanut asian tiimoilta tiedusteluja jäsenistönsä keskuudessa. Yleinen mielipide ja hallituksen virallinen kanta on, että olemme kiistan ulkopuolella emmekä näe syytä lähteä tukemaan lakkoa yhdistyksenä.

Yhdistyksen yksittäiset jäsenet ovat kuitenkin vapaita toimimaan asiassa harkintansa mukaan.

Slam ry. hallitus

 

Viimeksi päivitetty 06.12.2010 18:46
 

LAKKOINFO

Sähköposti Tulosta PDF

Lakko alkoi siis tänään klo 05.00 ja se koskee siis kaikkia sopimusalan töitä. Lakkovalmistelut ovat suorittettu juridisesti oikein, joten Slam ry:n jäsenet ovat myös lakossa mukana, eikä työpaikalle tarvitse mennä.

Slamin nettisivut kaatuivat harmillisesti toissapäivänä ja tulivat kuntoon vasta tänään, joten tiedottaminen lakosta ontui pahemman kerran. Pahoittelemme tapahtunutta ja siitä aiheutunutta epätietoisuutta.

Slam ry:n hallitus

 

Viimeksi päivitetty 25.10.2010 11:08
 

Työtuomioistuinkäsittelyn eteneminen

Sähköposti Tulosta PDF

Työtuomioistuin pyysi lisäselvitystä koskien vakautussopimuksen sisältöä, ja IAU:n/Ita:n kieltäytymistä ajaa ko. kannetta. IAU ja Ita ilmoittivat, että eivät ryhdy toimenpiteisiin asian suhteen.

Asian käsittely jatkuu työtuomioistuimessa.

Edit. 5.9.2010:

ASIASTA ON LISÄINFOA KIRJAUTUMALLA JÄSENSIVUILLE.

Viimeksi päivitetty 05.09.2010 10:33
 

Slam ry:n kevätkokous

Sähköposti Tulosta PDF

Kevätkokousen paikka on ravintola Mummola Tikkurilassa, Kielotie 8. Aika oli 10.05.2010 klo. 18.00. Kutsu on yhdistyksen kaikille jäsenille.

Tervetuloa

 

Onnistunut syyskokous

Sähköposti Tulosta PDF

Slam ry:n jäsenistön syyskokous jäsenistölle oli hieno menestys. Saimme jäsenistöstä kaikesta huolimatta 15.07% aktivoiduksi kokoukseen. Hienoa ja kiitos osallistujille.

Kokouksen puheenjohtajana toimi varatuomari H.Åhlgren ja sihteerinä lentokonemekaanikko J.Hietala.

Heidi Heikkilä valittiin uudeksi hallituksen jäseneksi.

Lisäksi keskusteltiin pitkään vakautussopimuksesta ja sen laillisuudesta. Lain mukaan lisätöiden tekemisestä täytyy maksaa vähintään tuntipalkan suuruinen korvaus. Työlainsäädännössä ei tunneta termiä vakautustyö, eli kaikki ylimääräiset työt ovat ylitöitä tai lisätöitä.

Jäsenkorttien tekeminen Slamin jäsenille on prosessissa. Yritämme saada jäsenkotit jakeluun mahdollisimman pian. Korttien myötä tulemme saamaan etuisuuksia eri yrityksistä. Yritysten yhteystidot tulee tietoon Slamin netti sivuille.

Järjestön tavoitteena edelleen on hankkia lisää jäseniä, eli silmäpareja. Toivomme nykyisten jäsenten osallistuvan rekrytointiin. Hankkikaa lisää jäseniä Slamiin, jotta kasvaisimme varteenotettavaksi neuvottelijaksi.

Slam tulee näkymään mahdoliisen vaatetuksen avulla tulevaisuudessa, esim lippis tai T-paita.

 


Sivu 1 / 2

Liittyneet

38 Yhteensä
Kävijälaskuri [+/-]
Tänään:
Eilen:
Toissapäivänä:
101
128
120

+8

Yhteensä
Alkaen... 17.12.2008 230 779